Valikko Sulje

Valonjakomittaus myös valaisinmodernisoinneille

Loisteputket ovat likipitäen historiaa, ja elinkaarensa päähän tulleita valaisimia uudistetaan vauhdilla. Valaisimia vaihdetaan, mutta myös valaisimen elinkaaren pidentämiseen on erilaisia ratkaisuja; led-putkia, päivityspaketteja ja kittejä. Tuotetarjonta terminologioineen on varsin kirjavaa.

Greon suunnittelee ja valmistaa valaisimien modernisointiyksikköjä, katso lisää.

Miten vanhan valaisimen tekniset arvot muuttuvat uudistuksen myötä?

Vanhat valonlähteet tuottavat valoa hyvin eri tavalla kuin led-moduulit. Vanhoista valonlähteistä valoa lähtee joka suuntaan. Ne ovat siis ympärisäteileviä, kun taas led tuottaa valoa itsestään poispäin tietyllä avautumiskulmalla. Tästä johtuen led-ratkaisu toimii vanhassa valaisinrakenteessa valoteknisesti hyvin eri tavoin kuin vanha valonlähde.

Modernisoitavan valaisimen valontuotto saadaan varmistettua mittaamalla valaisimen modernisointiyksikkö vanhassa rungossa. Mittauksessa saadaan myös valonjakotiedosto, jonka avulla suunnittelija voi varmistaa tilan tai alueen valaistuksen hyvän toimivuuden.

Greon on investoinut tuotekehitykseen hankkimalla goniofotometrin ja tuottaa valonjakokäyrät myös vanhoille modernisoitaville valaisimille!

Greon mittaa suunnittelemansa modernisointiyksikön vanhassa, alkuperäisessä rungossa.

Mittaustulosten perusteella optimoimme valaisinmodernisoinnin kohteen vaatimukset täyttäväksi myös valaistusstandardit huomioon ottaen.

Uuden modernisointituotteen hankkinut asiakas saa kattavan raportin modernisoidun valaisimen valoteknisistä ominaisuuksista sekä valonjakokäyrän suunnittelijan käyttöön.

Posted in Tuoteuutinen, Yleinen